Филип Сајић
ПРЕДСЕДНИК УДРУЖЕЊА

Филип Сајић

Образовање: дипломирани инжењер саобраћаја, oдсек за железнички саобраћај

У Железничкој техничкој школи ради као наставник саобраћајне групе предмета од 2011. године, а од 2018. године ради и као наставник рачунарства и информатике.

У Железничкој техничкој школи учествовао на инсталирању TCV апликације за електронско издавање карата у међународном саобраћају и ОРКА апликације за електронско издавање карата у унутрашњем саобраћају.

У периоду од 2014. до 2018. године био је члан Школског одбора Железничке техничке школе као представник запослених. Координатор је тима за самовредновање и Координатора тима за примену инструмената за самовредновање и процену дигиталних капацитета школе – Селфи.

Члан радне групе на пројекту „Државна матура“.

Стручни радови
Стручно путовање 2014., коаутор, база радова Завода за унапређивање образовања и васпитања, 2014.

Борис Јашовић
ПОТПРЕДСЕДНИК УДРУЖЕЊА

Борис Јашовић

Дипломирани социолог, просветни радник, новинар, писац.

Пише за Данас, Вијести, Зелену учионицу, Нин, Политику.

Аутор је романа Екс-Ју Пионир у издању издавачке куће Клетт (2019).

Владимир Павловић
СЕКРЕТАР УДРУЖЕЊА

Владимир Павловић

Дипломирао на Филолошком факултету у Београду, одсек Српска књижевност и језик са општом књижевношћу.

Радио у Дневном телеграфу. Од 2000. године запослен у Железничкој техничкој школи као професор српског језика и књижевности.

Бавио се драмском педагогијом у раду с ученицима. Драмска секција Железничке техничке школе је на Палилулској олимпијади културе, са представом Рука Јована Дамаскина (текст написао Владимир Павловић), освојила прву награду 2005. године.

Након губитка наставног фонда у ЖТШ-у, 2013/2014. школске године, ради и у Четвртој гимназији у Београду, и на месту школског библиотекара.

Пише приповетке и романе. Објавио је књигу приповедака „Џими Глодач и Наполеон Кокс“: библиотека Савремени српски писци, Народна књига, Београд, 2007. У издању „Пресинга“ из Младеновца 2020. објавио је роман „Доћи ће пун снаге“.