ПРИСТУП ИНФОРМАЦИЈИ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА У ВЕЗИ СА 5 G ТЕХНОЛОГИЈОМ

Удружење грађана ОДБРАНИМО ШКОЛЕ позвало се на Закон о слободном приступу информацијама од јавног значаја, и средином новебра 2019. године упутило на пет адреса истовремено, следеће питање: ДА ЛИ ПОСЕДУЈЕТЕ НАУЧНИ ДОКАЗ ДА 5 G ТЕХНОЛОГИЈА НИЈЕ ШТЕТНА ПО ЗДРАВЉЕ ДЕЦЕ И ОДРАСЛИХ?

Од Председнице Владе Републике Србије нисмо добили одговор. Директорат за радијациону и нуклеарну сигурност и безбедност Србије, посаветовао нас је да се “за питања у вези са 5 G технологијом обратимо Министарству заштите животне средине”. Министарство заштите животне средине одговорило нам је да не поседује научни доказ да 5 G технологија није штетна по здравље деце и одраслих. Министарство здравља (одсек за јавно здравље), најпре нам је саопштило да ће нам одговор послати што пре, а онда нам је  неколико недеља касније ускратило одговор на постављено питање упутивши нас на Закон о заштити од нејонизујућег зрачења. Министарство трговине, туризма и телекомуникација одговорило нам је да не поседује научни доказ да 5 G технологија није штетна по здравље деце и одраслих, док нам је помоћница Министра трговине, туризма и телекомуникација, између осталог, саопштила да “до сада није било захтева да се тестира утицај емисија наведених система по здравље деце и одраслих, те стога није ни вршено испитивање”.

Узевши у обзир све наведене констатације надлежних институција, Удружење грађана ОДБРАНИМО ШКОЛЕ поставља следећа питања од јавног значаја:

1) Да ли одговорна држава сме да уводи 5 G технологију за коју не поседује научни доказ да није штетна по здравље деце и одраслих?

2) Да ли одговорној држави треба било какав захтев да би извршила озбиљно испитивање 5 G технологије коју планира да уведе на читавој својој територији, посебно испитивање њеног утицај на здравље деце и одраслих, и нарочито у случају када Министарство трговине, туризма и телекомуникација не поседује научни доказ да 5 G технологија није штетна по здравље деце и одраслих?

3) Да ли држава има легитимитет да уводи 5 G технологију за коју не поседује научни доказ да није штетна по здравље деце и одраслих, без јавне расправе у којој би учествовали независни стручњаци, научници, академици, универзитетски професори, новинари, као и шира стручна и лаичка јавност?

4)  Да ли држава има легитимитет да уводи 5 G технологију за коју не поседује научни доказ да није штетна по здравље деце и одраслих, без народног референдума о том питању?

5) Да ли држава има овлашћење да уводи 5 G технологију за коју Министарство заштите животне средине не поседује научни доказ да није штетна по здравље деце и одраслих, када у Уставу Републике Србије јасно пише да “свако има право на здраву животну средину и на благовремено и потпуно обавештавање о њеном стању” (члан 74)?

5) Да ли Влада Републике Србије крши Устав уколико без јавне расправе и референдума (члан 2), уведе 5 G технологију за коју не поседује научни доказ да није штетна по здравље деце и одраслих?

6) Да ли Влада Републике Србије крши Устав уколико допушта приватним телекомуникационим компанијама да тестирају 5 G технологију (за коју Министарство трговине, туризма и телекомуникација не поседује научни доказ да није штетна по здравље деце и одраслих), без пристанка грађана Србије, будући да у Уставу пише да “нико не може бити подвргнут медицинским или научним огледима без свог слободно датог пристанка” (члан 25)?

7) Да ли Влада Републике Србије крши Устав уколико се у питањима 5 G технологије, (за коју држава очигледно не поседује научни доказ да није штетна по здравље деце и одраслих), искључиво руководи интересима телекомуникационих компанија и оператера, а не интерсима грађана Републике Србије који су према Уставу једини носиоци суверености?

Удружење грађана

ОДБРАНИМО ШКОЛЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.